Kategorier
Politik

Politisk målsætning

Det er min overbevisning, at en velfungerende kommune tager hensyn til borgernes forskellige behov og demokratiske rettigheder. Dette skal gøres økonomisk ansvarligt, og med respekt for natur og miljø. Tager vi ikke klimaforandringerne alvorligt, som samfund, påvirker vi fremtiden på en uoprettelig måde, som vil få alvorlige konsekvenser for alle borgere. Det samme gælder også for kommunens økonomi.

Vi er forpligtiget som kommune, til at give børnene den aller bedste start på institutionslivet og senere skolelivet. Når vores børn har det godt, så trives de og udvikler sig på en sund måde. Det smitter af på os forældre, der ubekymret kan passe vores arbejde, og få et godt familieliv, med glade børn og voksne.

Vores fritid er vigtig; ung som ældre. Når vi har mulighed for at mødes i positive fælleskaber, og dyrke vores interesser, udvikler vi vores horisont og holder os i gang på en sund måde. Det kommer alle til gavn; stor som lille. Derfor er det vigtigt, at vi i Roskilde har et bredt udvalg af fritidsmuligheder, som selv for den travle småbørnsfamilie, eller ældre borger, kan tilgås i vores eget lokalmiljø. Derfor skal vi fortsat tilbyde gode fritidsaktiviteter lokalt, og etablere samme muligheder for borgerne, i udkanten af Roskilde. Ofte er det gennem sports-, kultur- og fritidsaktiviteter, at vi får energi.

Erhvervslivet i byen er rigtig vigtigt at støtte. Også helt nye iværksættere, som skal have hjælp til at komme i gang. De er med til at sikre liv i vores by og en sund økonomi for vores kommune. Dem skal vi passe godt på.

Ligeledes skal vi passe godt på alle vores kommunalt ansatte. Uanset om de er ansat på rådhuset, i folkeskolen eller i ældreplejen, så gør de hver dag en stor indsat for at servicere kommunes borgere på den bedst tænkelig måde. De er kommunens ansigt udadtil, og værdsætter vi dem, får vi med sikkerhed lige så meget tilbage igen. Når ny politik skal udformes, skal vi politikkere i dialog med dem, som ved aller bedst om deres fagområde.

Når borgere møder udfordringer i deres liv, skal vi som kommune altid stå klar til at afklare borgerens muligheder og rettigheder, og yde den hjælp de skal bruge for at komme godt videre i deres liv. Det gælder ved arbejdsløshed, såvel som ved uddannelse. Gennem uddannelse og arbejde finder vi ofte vores identitet. Derfor kræver det en særlig prioritering som politikker at yde den rette hjælp til borgerne, så alle får de samme muligheder i livet.

De ældre borgere i vores kommune er vigtige aktører i vores hverdagsliv og i samfundet. De er frivillige i deres lokalområder, og sørger for at etablere fællesskaber og liv i vores nærmiljø. De hjælper ligeledes med børnepasningen, så vi forældre får frigivet tid til andre gøremål i vores liv, og øger dermed vores livskvalitet. Nytilkomne borgere hjælpes også med lektiehjælp og integration, så hele kommunen får glæde og gavn af vores ældre borgere. Vi skal give dem igen, ved at hjælpe dem med at etablere sig i seniorboliger og med kvalitet i ældreplejen, når behovet for hjælp eller sygdom rammer dem.

En god kommune er et sted, hvor vi tager alle vores borgere alvorligt, uden forskelsbehandling på køn, alder, politisk overbevisning, etnicitet, religion og uddannelse. Alle bidrager på deres måde – og vores politik skal bidrage positivt til borgernes liv.

En god kommune er derfor den vi skaber sammen, i en demokratisk proces. Vi skal blive bedre til at lytte til hinanden, og ikke kun dem, som synes det samme som os. En stemme på mig er derfor en stemme på medborgerskab og nærdemokrati.